torsdag 1. mai 2014

Sjøørreten biter

Den siste uken har det blitt et par turer etter sjøørreten. Jeg har et "hemmelig" sted der det nå på våren kan være et fantastisk fiske. Det er et grunt næringsrikt brakkvannsområde som tiltrekker seg store mengder sjøørret på jakt etter stingsild og marflo. Fisken tar farge etter bunnfoholdene og har en gylden farge som nok minner mer om vanlig ørret enn sjøørret.

Sjøørreten får en gylden farge i brakkvannsområdet.
Fisket er klart best nå like etter isløsninga, senere på våren og sommeren blir det mye algevekst i vannet som gjør det bortimot umulig å fiske effektivt.
Første turen for sesongen var sist fredag. På grunn av fjære sjø var fisket litt tregt, men jeg klarte å lure opp en fisk drøye 800 gram samt noen mindre.

Sesongens første på nystanga.
Etter en periode med litt trøkk i studentdelen av livet mitt ble det endelig sjansen til å bruke litt av studiedagen på tirsdag til fisking. Kald nordavind med innlagte snøbyer er etter gammelt heller dårlig fiskevær, men sjøørreten såg ut til å gi blaffen i de gamle fordommer og bet villig vekk. 15 stykker mellom halvkiloen og 920 gam på halvannen time er grei action. I tillegg kommer en mengde napp og bomhogg. Tre av de ble med hjem som middag, resten ble satt tilbake. Fisket foregikk ved flo sjø, og det kunne virke som om fisken kom sigende inn på sandbunnen for å beite.

Metoden jeg bruker er tradisjonelt slukfiske med små lette sluker fra 3 - 10 gram. Sluktypen spiller ikke så stor rolle, sluker som møresilda, toby, søviksluken, sildesluker og kystwobblere gir alle fangst. I år har jeg investert i ny stang og snelle til ørretfiske. Valget falt på ei 9 fots Lawson Arctic trout microwave 4 - 16 gram med ei DAM Quick Hybrid 730 snelle fylt opp med Lawson 0,10 fusion line. Et valg jeg er meget godt fornøyd med, det er ei stang som er en fryd å fiske med. De nye microwaveringene er geniale.

Litt lek med kameraet.
Søviklsuken påmontert enkelkrok.

Middag

Mageinnholdet avslører menyen.

Sesongen er kort for dette fisket, så nye turer kommer fortløpende. Kilosgrensa skal brytes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar