onsdag 8. april 2015

PÅSKEFISKE

Påska ble ikke helt som planlagt i forhold til fisketurer. Planen var at skreien i Vestfjorden skulle få pilker å bite i, men orkanen Oles herjinger satte en effektiv stopper for det. Båten står enda i vinteropplag i et fjøs, innesperret bak stillaser satt opp for å legge nytt tak på bygget. For matauken sin del spiller det ingen rolle. Fileter ligger i fryseboksen, råskjæring henger på veggen og klippfisken ligger i salt. Men det hadde jo vært djevelsk artig å få pumpet litt storskrei før den setter kursen mot Barentshavet. Det er bare å håpe at kysttorsken står igjen på de vante plassene utover i april.

Fisk på hjell, blir mye god mat av det her.
Heldigvis har vi hatt en mild mars, noe som har ført til tidlig isløsning og fart i ørreten. Jeg har funnet en plass som alltid leverer fin fisk nå på våren. Grunne områder med mye stingsild tiltrekker seg ørreten som kan være svært så bitevillig på denne tida. Første turen ble tirsdag i den stille uke sammen med junior. En times fiske gav tre fisker rundt halvkiloen, samt et skikkelig napp fra en mye grovere fisk. Alle i godt hold og alle pent gjenutsatt. Fisken tok på kystwobbler som ble tatt inn sakte med lange spinnstopp. Junior som fisket med sildesluker, fikk ingenting. Det var tydelig at temperaturen i vannet var lav og at fisken trengte litt tid på seg.

Alltid like gøy å kroke sesongens første ørret.

Kystwobbler fisket sakte med lange spinnstopp var god medisin.

Junior nyter en av påskas bedre dager.

Første påskedag fikk jeg skvist en liten tur igjen. Utfordrende forhold med sterk motvind gjorde at jeg måtte ty til 10 grams sildesluker for å kunne fiske noenlunde effektivt. Stingsild må jo være det beste for å imitere, ja nettopp, stingsild. Taktikken slo til og to fine ørreter måtte ironisk nok bøte med livet på oppstandelsens dag.

6 og 8 hekto

Stingsilda imiterer stingsild og fanger fisk.


Ikke all verdens til påskefiske med andre ord, men med ørret i bittet og båten snart på havet blir det garantert flere turer fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar