søndag 2. juni 2013

Maifiske

Det har blitt litt fiske de siste ukene, men oppdateringer her har det vært verre med. Skylda for det får det fantastiske været vi har hatt ta. Man kan da ikke sitte inne og hamre på tastaturet når gradestokken viser godt over 20+, og midnattsola har inntatt Lofoten. I dag er det skodde og mer normale temperaturer, så her kommer en samlerapport for de siste to ukene.

Det mest frustrerende har vært jakta på kveita. Tre turer har det blitt, men fremdeles så mangler kveita. Fasiten så langt er en haug med torsk, ei mista kveite under minstemålet, og ei som fulgte jiggen opp til båten. Spesielt den siste opplevelsen var nervepirrende. Jeg fisket på 20 meter dyp og hadde jigget meg opp til omtrent 10 meter da jeg kjente flere hugg i jiggen. Sakte tok jeg den opp til like under båten, etter kom ei kveite på 7-8 kg sigende. Ho stoppa og kikka på jiggen, før ho snudde kvitsida til og seilte til bunns igjen. Så nå vet jeg iallfall at den er der.

En tur etter steinbiten ble det også. For noen år siden var det en meget god steinbitbestand i Nappstraumen, de lokale viser til flere "Steinbitholler" i straumen. Dessverre så ble de hardt beskattet og fisken har nesten vært borte de senere årene. En kveld satte jeg av til å lete opp steinbitplasser, men dessverre var det fånyttes, resultatet ble som så mange ganger før torsk. Dog er ikke steinbitjakten over...

Litt ferskvannsfiske har det også blitt. Jeg er så heldig å bo like ved Reppvannet på Vestvågøy. Et vann som ligger lett tilgjengelig og huser fin ørret. Perfekt for kveldsturer. Dessverre har det ikke blitt kontakt med storfisk, men noen har det blitt på makk og sluk. Uansett har det vært flotte kveldsstunder, kåte rypestegger, jaktende silender og lekende storlom har stått for underholdningen  mellom ørrethuggene.

Fra Reppvannet mot nord og Himmeltinden

"Når bjørkeblada er som musører, biter ørreten."

En liten ørret som lot seg lure av makken.

En optimistisk ørret.

Den siste uka har det blitt pussing og maling på båten, men i går var det tid for å teste kveita igjen. Taktikken ble endret, fra jigg til meite med småsei. Småseien stod tett ved Hundholmen, så agnet kom kjapt på plass. Kveite ble det ikke, til tross for fine forhold med god drift. Derimot ble det en etterlengtet bifangst, årets første steinbit kom på dekk. En fin matfisk på 3,6 kg berget kvelden. Plassen er plottet, og steinbitjakten taes opp igjen med friskt mot i nær fremtid.



Klokka er 00:15 og kusen settes mot havn.



2 kommentarer:

  1. Hei.
    Utrolig glad for at det finnes noen som blogger om fiske i lofoten, men har noen spørsmål rundt Reppvatnet og Bøøra vassdraget.

    Er det felles fiskekort for Bøøra, elven som renner fra vannet og Reppvatnet.

    Hvor stor fisk kan man forvente å få i vassdraget nevnt ovenfor.

    Er det stor tetthet av gytemoden ørret under 30 cm.

    Takk på forhånd for svar.

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for trivelig kommentar. Reppvannet har gratis fiske. Elva som du spør om, regner jeg med er Lakseelva, den er stengt for fiske. Åpnes muligens neste år for fiske. Farstadvannet er åpent for fiske fra 1.7. - 1.8. Når det gjelder tettheten av gytemoden fisk så kan jeg ikke si noe med sikkerhet. Kan dog anbefale denne rapporten: http://www.vannportalen.no/Tilstanden_i_Farstadvassraget._Karl__Aanes,_NIVA_VH6v

    SvarSlett