fredag 29. januar 2016

2016 STARTER MED ISFISKE

Årets første tur ble isfiske etter røya på Storvannet i Flakstad kommune. Sammen med Viljar og Selma ble det en fortreffelig start på 2016. Vi fikk testet et nytt vann, nytt røyeagn og ikke minst - alle fikk fisk.

Et av målene for 2016 er å teste ut nye fiskevann og fiskeplasser i ulike deler av Lofoten. Derfor passet det godt at årets første tur gikk til Storvatnet i Flakstad kommune. En artikkel i Lofotposten hadde vekket nysgjerrigheten. Innimellom bursdager, håndballkamper og andre familiære sysler pekte lørdags formiddag seg ut som ledig på kalenderen. Etter en god periode med temperaturer mellom 10 og 20 minus var det godt å se kvikksølvet stabilisere seg rundt 0, med vindstille og sol på toppene ble det ei gjev stund på isen.

En snill og flink storebror bør alle jenter ha.

Storvatnet ligger kloss inntil E - 10 mellom Napp og Vareid og er meget lett tilgjengelig. Fra parkeringsplassen er det bare 15 - 20 meter før man kan starte å fiske. Minstejenta Selma, fikk æren av å teste det første hullet, og før storebror Viljar var i gang med sitt fiske fikk ho første røya opp på isen. Siden nappet det jevnt og trutt, og i løpet av et par timer var 16 røyer mellom 50 og 250 gram landet. Ikke all verdens til størrelse, men artig for ungene.



Attraqua er et nytt kunstig agn utviklet blant annet for røye, diverse fangstrapporter på nettet virker lovende. Så jeg tok sjansen og bestilte tre bokser  fra Salar sport. Agnet skuffet ikke, det satt godt på kroken og falt tydeligvis i smak hos røya. Jeg vekslet litt og fisket vekselsvis med reke og attraqua, Her gikk kunstagnet seirende ut av duellen med 8 - 1. Det blir spennende å prøve videre. Fruen i huset er i alle fall fornøyd. Maggot i kjøleskapet er en kime til konflikt...


De største ble med hjem, de minste fikk ørna og kråka.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar