torsdag 14. mai 2015

JEG VELGER MEG APRIL

I følge Bjørnson er april en god måned. For mitt fiske har det vært en grei måned. Ørretfisket har vært bra og det har blitt flere fine kveldsturer til min "hemmelige" plass som nå på våren leverer et godt fiske. Grunt vann gjør at det må fiskes med lette sluker og høyt tempo. Det blir mye action med følgere, bomhogg og fisk som tar helt inne ved stangtuppen.

En times kveldsfiske, den største drog vekta til 960 gram.



I slutten av måneden fikk jeg også presset inn en kveldstur til Klevvannet, ikke langt fra Leknes sentrum. Fisket var resultatløst, men lekende smålom, våryre rypestegger og nydelig vårvær gjorde at turen ble helt OK. Jeg testet både sluk og flue, men ingenting viste interesse for mine våpen.

Været var helt OK. Offersøykammen til venstre og Tåa lengst bak til høyre.
Tre turer på havet har det også blitt. De to første på jakt etter et av årets mål, lomre. Jeg har fått tips om et par steder som tidligere har gitt mye lomre på flyndregarn. Fremover vil disse lokalitetene bli fisket jevnlig for å se om lomra er på plass. En art jeg har tilgode å ta på stang. Lomra er også en fortreffelig matfisk, og inne på min topp tre liste over smakfulle fisker.
Til nå har det bare blitt sandflyndrer og rødspetter. Jeg har fisket med slepetakkel, utstyrt med attraktorer og krok 8 til den vesle lomremunnen. Agnet har vært blåskjell og kokt reke. Første turen gav et napp av ukjent art og en liten torsk. En 60 grammer fra torskebarnehagen ble første gjest i fiskekassen denne sesongen. Vind og strøm gav avdrift på 1,5 - 2 knop, noe som er litt for mye for flyndrefisket.


Årets første ombord bør helst ikke være et omen om hva som er i vente.

Neste tur bød på langt bedre forhold og flatfisk. 6 sandflyndrer og ei rødspette. Den største sandflyndra veide inn på 475 gram.

Rødspette og sandflyndre


En kveldstur med jiggen etter kveita har det også blitt tid til. Men fjære sjø har aldri vært ideelt etter kveita i Nappstraumen. Så det ble med et par brukbare torsker i 3 - 4 kg klassen. Nok en gang hadde jeg heldigvis vakre kulisser å trøste meg med.
Stornappstind til høyre.